Kolesteroldialog.dk

Om forhøjet kolesterol

Hvert år kommer mange danskere i behandling for forhøjet kolesterol. Ofte sker behandlingen på baggrund af en måling af forhøjet kolesterol i forbindelse med et sundhedstjek hos lægen eller på arbejdspladsen, eller i forbindelse med en blodprøvetagning med andet formål. Selvom mange mener at det er vigtigt at kontrollere sine kolesterolværdier, er der også meget usikkerhed forbundet med både måling og behandling af forhøjet kolesterol. Derfor kan det være en god idé at sætte sig ind i baggrunden for de forskellige typer målinger og, i samråd med sin læge, at gøre op med sig selv, om man ønsker at komme i behandling.

Tænk på at lægen ikke har mulighed for at kende dine personlige tanker om risiko og eventuel behandling. Derfor er det vigtigt at tale med sin læge om sine overvejelser omkring forhøjet kolesterol – også gerne før en eventuel måling af kolesterol i blodet eller et sundhedstjek.

På ovenstående links kan du finde information om, hvad forhøjet kolesterol er, hvordan det måles, hvordan risiko for hjertekarsygdom beregnes samt hvad du kan gøre ved forhøjet kolesterol. Under fanen Om statiner finder du yderligere information om medicinsk behandling af forhøjet kolesterol.