Kolesteroldialog.dk

Jeg besluttede at stoppe med medicinen på grund af bivirkninger

Slemme muskelsmerter, især om natten, fik Else til at stoppe med at tage statiner. I dag er hendes kolesteroltal lidt forhøjet, men hellere det end daglige smerter.

”Jeg tog kolesterolmedicin i næsten 10 år. Min mand tog det også. Han døjede med rygsmerter, og en dag foreslog en af vores fælles venner, at han skulle prøve at droppe statinerne. Og tænk engang – hans smerter forsvandt!”

Efter at Elses mand fik det bedre uden medicin, besluttede hun sig for også at stoppe. Hun havde længe lidt af muskelsmerter, især kramper i benene om natten, men havde tænkt at det nok bare var noget, der hørte med alderen.

”Jeg er jo snart 80, og ja – hvor end man gerne ville, så kan man jo ikke forvente at blive ved med at have den samme krop, som da man var ung”.

Efter Else stoppede på statiner, synes hun at kramperne er blevet mindre. Hun vågner ikke så ofte mere og er nødt til at stå ud af sengen, for at få benene til at falde til ro. Hun ved ikke med sikkerhed, om det er medicinen der har gjort det, men hun har besluttet, at hun ikke har lyst til at starte på statiner igen.

”Jeg har aldrig haft problemer med hjertet, så jeg kan faktisk ikke se, hvorfor jeg skal tage dem”, forklarer Else.

Elses læge ved godt, at Else er stoppet med medicinen og støtter hende i beslutningen. Hendes kolesteroltal er steget en smule, men det er ikke noget, der bekymrer Else.

”Jeg vil langt hellere undvære den pille, end at skulle have ondt i kroppen hver dag. Der er så meget andet at kæmpe med i min alder – så hellere undgå medicinen, hvis jeg kan”.

 

Se de andre fortællinger her:

Færre bekymringer med medicin

Jeg har bare ikke lyst til at tage medicin

Jeg tænker ikke over, at jeg tager medicin