Kolesteroldialog.dk

Mine overvejelser

Det er umuligt at vide med sikkerhed om man kommer til at udvikle hjertekarsygdom – også selvom man tager forebyggende medicin, som for eksempel statiner. Det er oftest også umuligt at vide om man kommer til at få gener af statiner, og om eventuelle gener faktisk skyldes statinerne eller er forårsaget af andre ting.

Mange hjerteraske tager statiner som en slags forsikring – man håber at pillen vil sørge for at man forbliver rask. Samtidig er rigtig mange urolige over bivirkningerne, og vil egentlig helst undgå at tage medicin.

Nogle tager medicinen sådan lidt lemfældigt, fordi de alligevel ikke vil stoppe helt, men måske bare vil prøve at holde en pause fra medicinen. Andre glemmer fra tid til anden at tage pillen. Igen andre vælger at de slet ikke vil tage statiner, også selvom deres kolesteroltal er forhøjet.

Der er således store individuelle overvejelser og måder at tage statiner på.

Fra LIFESTAT projektet kan vi dog se, at rigtig mange kommer i tvivl om hvad der er det rigtige at gøre: bør man tage medicinen eller lade være? Og hvordan kan man vide, hvad der er det rigtige for én selv.

Under denne fane kan du få guiding til at overveje din egen holdning til forhøjet kolesterol og statiner. Du kan finde fire fortællinger fra andre statinbrugere om deres overvejelser og beslutning. Du kan finde inspiration til at overveje, hvem der tager del i din beslutning.Og endelig finder du en måde at blive klogere på, hvad du mener om forhøjet kolesterol og hvad der er vigtigt for dig.