Kolesteroldialog.dk

Forbered dig til dialog

Hver fjerde får ikke talt med deres læge om tanker og bekymringer

Rigtig mange får ikke talt med deres læge eller sundhedsprofessionelle om de bekymringer, de har omkring deres situation eller behandling. Faktisk viser en undersøgelse lavet af Dansk Selskab for Patientsikkerhed i samarbejde med Trygfonden, at hver fjerde har spørgsmål eller bekymringer, som de ikke får talt med deres læge om.

En god dialog er vigtig for at få den behandling, der passer bedst til dig.

Men det kan være svært at gå i dialog med sin læge. Lægen har ofte travlt og der kan være mange ting, man skal nå at vende under en enkelt konsultation. Du kan også selv have et travlt hverdagsliv, hvor man måske ikke når at få tænkt over konsultationen, før man sidder i venteværelset.

For at få mest muligt ud af din konsultation, er det vigtigt at du forbereder dig.

Tænk over:

Hvad vil jeg gerne tale med min læge om?

Har jeg tanker og spørgsmål omkring min behandling, som jeg ikke har fået sagt højt?

Hvordan får jeg bedst muligt præsenteret disse overvejelser for min læge?

Skriv dine spørgsmål ned. Find inspiration i materialet her på siden, fx under mine overvejelser eller hvad kan jeg spørge min læge om?

Prioriter dine spørgsmål: Hvilke har du mest brug for at få talt om til næste konsultation?

Hvis du ikke når at tale med lægen om alle dine spørgsmål, så sig til ham/hende, at du har flere spørgsmål du gerne vil have vendt og om du kan booke en ny tid.

Du har lov til at ændre mening

Ens holdninger og overvejelser kan ændre sig løbende. Måske dit hverdagsliv har ændret sig så du næste gang har nogle helt andre tanker, du gerne vil have vendt.

Ligesom hverdagen ofte ændre sig, kan begrundelsen for medicin gøre det samme. Spørg derfor løbende din læge, om der stadig er grund til at tage statiner. Læs mere under skal jeg tage statiner resten af livet?